Sessió de fotos al parc de Bombers de Balaguer pel calendari solidari Bombers amb causa 2022

La de Balaguer ha estat una de les sessions de les 13 previstes durant aquest estiu

Aquest dimarts a la tarda el Parc de Bombers de Balaguer va acollir la setena sessió de fotos de la 11a edició del calendari solidari Bombers amb Causa.

Els protagonistes de les fotografies van ser els els bombers amb l’Unai, de 14 anys i atès a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, amb el Blai, de 10 anys, i el Teo, d’11 anys, i amb l’aigua com a element vehicular de la sessió. La idea era generar la complicitat dels infants amb el cos de bombers d’una manera divertida i donar-los un moment d’esbarjo, ara més necessari que mai degut a les restriccions provocades per la pandèmia.

Jordi Adrià, fotògraf freelance i director d’art i fotografia, ha estat l’encarregat de captar la imatge de Balaguer. Adrià va combinar la seva feina entre Barcelona i Londres on va traslladar per treballar com a corresponsal pels diaris El País, El Mundo, ABC i El Periódico, i també ha treballat per a revistes com Marie Claire i Vogue. Està especialitzat en reportatge, retrat i fotografia publicitària. La recaptació aconseguida amb els exemplars d’aquest calendari es destinarà a finançar la beca de recerca ‘Bombers amb Causa’, que concedeix l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació en malalties infantils i, també, a projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió atesos a altres centres de Sant Joan de Déu.

La de Balaguer ha estat una de les sessions de les 13 previstes durant aquest mes de juliol i principis d’agost, sessions que s’estan realitzant comptant sempre amb la complicitat dels infants i els bombers a localitzacions com Pineda de Mar, Reus, Tortosa, Ponts, Collbató, Roses, Figueres i Barcelona, entre d’altres.

Els infants participants en les fotos són nens i nenes de l’hospital Sant Joan de Déu i, també, de Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt Al-Thaqafa . Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2022 i que ja porta recaptats més de 600.000 euros.

Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi participen els Bombers de Barcelona, els d’Andorra i els Pompièrs d’Aran. Des del seu inici, el calendari solidari ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies. Enguany, noms com Carmen Secanella, Santi Cogolludo, Maria Contreras Coll, Vicens Gimenez, Alícia Fàbregas, Carles Esteve, Ana Jiménez, Jordi Adrià, Sira Esclasans, Anna Tur, Ignasi Pérez o Alba Metzger col·laboraran en captar aquestes instantànies sumant-se així a la causa.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.