Els Serveis Socials de la Noguera s’han acollit al projecte de Mediadors Comunitaris en Salut de Creu Roja

L’objectiu es frenar els contagis de coronavirus sensibilitzant i ajudant a treballadors temporers de la comarca

Els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera s’han acollit al projecte de Mediadors Comunitaris en Salut que ha iniciat Creu Roja el mes de setembre, que té per objectiu de frenar els contagis de coronavirus.

Aquest projecte complementa les activitats que des de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal es van posar en marxa amb el programa de la campanya agrària el passat 25 de maig, per sensibilitzar i fer entrega de kits de protecció (mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic) a persones treballadores temporeres de la comarca de la Noguera. En aquesta línia i conjuntament amb la Creu Roja, es duran a terme durant el mes de setembre actuacions als municipis que tenen més presència de temporers, com Menàrguens, Albesa i Torrelameu.

Les intervencions han estat informar sobre les mesures d’autoprotecció davant el Covid-19 a aquelles persones amb dificultats de comprensió per motius idiomàtics o d’altres. El lliurament de material higiènic (mascaretes, gel hidroalcohòlic). Suport en necessitats bàsiques: medicació, aliments, higiene, etc. Atenció a les demandes i necessitats de les persones. Suport com a facilitadors dels programes d’educació comunitària en l’àmbit de la salut. Detectar situacions susceptibles de provocar conflictes i intercedir en la resolució. Avaluació mitjançant percepció visual de l’ús de mascareta. Proporcionar mòduls wc i dutxes per a la higiene personal. Complir i fer complir les mesures de seguretat i els protocols de funcionament establerts. Crear un mapatge amb els punts d’insalubritat i nuclis de concentració de persones sense bon ús de mesures Covid-19. Informació dels recursos del Tercer Sector que trobem a Lleida i comarques.

Els municipis que s’han atès des del passat 25 de maig han estat Balaguer, Artesa de Segre, Penelles, Bellmunt, Térmens, Menàrguens, Torrelameu, Albesa, Algerri i Ivars de Noguera.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.