Se soluciona un problema d’emissions de gasos a Balaguer

L’empresa que ho provocava va modificar la xemeneia per a una millor dispersió dels gasos

El mes de juliol d’enguany es van produir episodis de males olors a la ciutat de Balaguer. Un cop detectat l’origen, la Paeria es va posar en contacte amb l’empresa responsable per avaluar la situació. Es va traslladar la preocupació del govern municipal per les dimensions de la xemeneia de les instal·lacions i el plomall que n’emanava, perquè era una estructura ampla i baixa i provocava que els gasos produïssin males olors per la manca d’una correcta dispersió.

L’empresa es va comprometre a modificar la xemeneia i fer-la més alta i estreta, i a finals del mes de novembre va comunicar que ja estava enllestida. La Paeria segueix fent el seguiment d’aquesta qüestió, tot i que amb les mesures esmentades es confia que el problema quedi resolt.

Ara fa uns quatre anys ja s’havia rebut algunes queixes de la ciutadania a causa de les males olors que alguns dies puntuals se sentien a la ciutat, i que provenien del nord-oest. Un cop fets els passos pertinents, se’n va fer un seguiment conjuntament amb els tècnics de la mateixa empresa, per valorar quin impacte tenien aquestes males olors sobre la ciutadania. Es va poder observar que un dels compostos que s’usava uns dies concrets produïa aquesta molèstia, tot i que no suposava un risc per a la salut de les persones. Un cop eliminat aquest component, l’inconvenient de la mala olor es va veure reduït considerablement.

Paral·lelament, la Paeria de Balaguer es va posar en contacte amb la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya i es va instal·lar un analitzador de la qualitat de l’aire al centre de la ciutat, prop de l’estació d’autobusos. A partir de les dades recollides es va poder confirmar que no hi havia cap compost tòxic o perjudicial.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.