Sant Llorenç de Montgai reclama esdevenir EMD i poder gestionar els seus recursos

Demanen el suport de la Generalitat perquè desencalli la situació i poder-ho dur a terme

El poble de Sant Llorenç de Montgai reclama esdevenir entitat municipal descentralitzada (EMD) i disposar així de personalitat jurídica pròpia i poder-se autogestionar. Tot i haver rebut el vistiplau de l’Ajuntament de Camarasa i haver fet tots els tràmits el 2014, l’aprovació el 2013 de la Llei de racionalització i sostenibilitat de les administracions públiques (LRSAL) va frenar les seves pretensions, al impedir crear noves entitats inferiors al municipi. Des del poble, però, defensen que havien començat els tràmits abans del 2013 i ara reclamen el suport del Govern perquè l’Estat ho acabi reconeixent.

El mateix Ruiz destaca que tot i la bona relació amb Camarasa, el poble voldria dependre d’ell mateix ja que disposa dels recursos suficients per dur-ho a terme i es podrà fer un municipi amb més força.

En aquesta situació també s’hi troba un altre poble de Ponent com és Vallverd, al Pla d’Urgell, i totes dues administracions demanen als partits polítics que promoguin un canvi legislatiu per derogar o modificar aquesta llei estatal.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.