Salut confirma que hi ha una cinquantena de brots o agrupacions de casos de Covid-19 a la regió sanitària de Lleida

S’han contractat més de cinquanta professionals, entre metges, infermers i auxiliars administratius

Pla obert de l’hospital de campanya que s’ha instal·lat per atendre casos de covid-19 i de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, el 4 de juliol de 2020. (Horitzontal)

El Departament de Salut ha confirmat que hi ha una cinquantena de brots o agrupacions de casos actius de covid-19 a la regió sanitària de Lleida. En aquest sentit, la gerent de la regió sanitària, Divina Farreny, ha afirmat que la “velocitat de contagi és molt elevada” i, per això, ha insistit en què “les úniques mesures contundents són reduir la mobilitat i la interacció entre persones”. D’altra banda, Salut ha anunciat que s’han contractat més de 50 professionals, entre metges, infermers o auxiliars administratius. Alhora, també s’ha reforçat el servei de rastreig “in situ” amb mediadors i treballadors socials. El Decret Llei del Govern serà d’aplicació en el moment en què es publiqui al DOGC, previsiblement a primera hora de la tarda.
Salut no ha pogut especificar a hores d’ara quants dels brots o agrupacions de casos actius de covid-19 es troben a la zona del Segrià. En relació a les agrupacions de casos, Farreny ha dit que es tracta de “casos que estan en estudi, ja que a priori no tenen relació directa entre ells i s’estan buscant les cadenes de transmissió per veure si acaben sent brots o no”.

En relació a les noves contractacions, Salut ha especificat que es tracta de metges, infermers, auxiliars administratius, auxiliars de clínica, treballadors socials, tècnics de raigs X, i mediadors. Quant als perfils de metges i infermers, Salut ha detallat també que alguns d’aquests nous contractats són persones que han acabat la carrera de Medicina i encara no han iniciat el MIR o persones que just han acabat el grau d’infermeria.

D’altra banda, també s’ha informat que ja s’han fet més de 6.000 proves PCR, 5.000 de les quals s’haurien fet entre dijous i diumenge passat. Farreny ha detallat que aquestes proves es fan “a residències, centrals hortofrutícules, a l’hospital Arnau de Vilanova i a les àrees bàsiques”. Les proves PCR, ha afirmat Farreny, “es realitzen quan una persona té símptomes” i ha avançat que “en els propers dies segurament augmentarà aquest número”.

Increment del nombre de rastrejadors

En relació a les persones dedicades al rastreig de casos de covid-19, Salut ha confirmat que s’ha reforçat aquest servei a l’àrea sanitària de Lleida. En aquest sentit, Farreny ha explicat que a banda de les persones contractades per la campanya de la fruita de Lleida, que fan un seguiment “in situ” dels casos, s’hi ha afegit mediadors de l’ICS i també treballadors socials. La feina d’aquestes persones, ha detallat, “és garantir que els aïllaments es facin adequadament i en les millors condicions possibles”.

Tancament del consultori mèdic de la Granja d’Escarp

En relació a la decisió de tancar el consultori mèdic de la Granja d’Escarp, un dels vuit municipis afectats per l’enduriment del confinament del Segrià, Farreny ha explicat que aquests consultoris “en moltes ocasions són centres que no permeten una sectorització dels pacients i, per tant, en un moment d’alta transmissió intentem agrupar l’atenció en centres que puguin donar una resposta adequada i puguin protegir tant la població com els propis sanitaris”. Tot i això, Salut ha volgut aclarir que “es continua fent una atenció segons les necessitats de cada municipi” i ha afirmat que “ens hem ofert a cada municipi perquè si hi ha qualsevol servei que necessiti un acompanyament, ens ho comuniquin per poder-hi donar una resposta”.

25 punts de control policial

El cap de Mossos a Ponent, Francesc Xavier Monclús, ha avançat que en total hi ha 25 punts de control policial a la zona de Lleida, entre Mossos, Guardia Civil i policies locals. En aquest sentit, Monclús ha explicat que es fa una combinació entre controls estàtics i dinàmics “fruit de la reestructuració del dispositiu que vam efectuar dilluns al migdia”. A més, el cap dels Mossos ha deixat clar que els efectius desplegats “són els necessaris per donar compliment a la resolució”.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.