Salut assegura que s’està fent seguiment de la situació als escorxadors de Lleida i que es faran les proves que calgui

Plantegen posar en hotels aquelles persones amb el virus que no es puguin confinar amb garanties a casa seva

Pla mitjà on es pot veure la gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, en una roda premsa el 19 de maig de 2020. (Horitzontal)

Salut està fent seguiment dels escorxadors de Lleida on s’han detectat positius de covid-19 els darrers dies i també es faran les proves que calgui per donar “imatge de la realitat de la situació”. Així ho ha dit a l’ACN la gerent de la Regió Sanitària, Divina Farreny, que també ha afegit que estan “tranquils” per la constatació que tots els focus “estan repartits” amb un nombre de casos molt “normal” a la comunitat. Farreny ha comentat que des del Departament s’estan plantejant oferir hotels per persones que hagin donat positiu i no puguin fer l’aïllament en condicions a casa seva. L’objectiu és frenar els contagis després del “relaxament” de la desescalada i aquesta setmana es valorarà si es replanteja la decisió de no passar a la fase 2.
Farreny ha assegurat que Salut ha parlat amb tots els escorxadors on s’han detectar focus de coronavirus i de la mateixa manera que es va fer un Pla de residències de la tercera edat, ara hi ha un Pla per veure com s’estan abordant aquests casos en aquestes empreses del sector de l’agroalimentació. L’objectiu és veure què s’està fent i les mesures que s’estan implementant per detectar si es dóna algun punt “crític” i acompanyar perquè es millori. En qualsevol cas, Farreny ha assenyalat que estan tranquils per les converses que han tingut amb el sector, ja que els focus estan “molt repartits”, amb un número de casos normal. Igualment, ha garantí les proves que calguin per saber la situació real, de la mateixa manera que s’està fent des de fa setmanes en el marc de la campanya de la fruita. Farreny també ha recordat que a tot el món, la indústria agroalimentària no ha deixat de treballar des de l’inici de la pandèmia i que per tant “hi ha casos”.

En aquest sentit, la gerent de la Regió Sanitària de Lleida, ha remarcat que als escorxadors s’han extremat les mesures de seguretat però que hi ha la sensació compartida que només existeix el control absolut quan els treballadors estan a les plantes de treball, ja que quan van casa, “potser que es relaxin” i com ha passat aquest cap de setmana, pugin els contagis en sopars o festes. Precisament Salut ha alertat d’una festa d’aniversari el passat cap de setmana on hi va haver una vintena de contagis en un domicili particular de la regió sanitària.

Altres casos que han frenat el pas a la fase 2 de la regió de Ponent han estat detectats en residències de la tercera edat, sobretot després dels 2.000 testos PCR que es van fer la setmana passada. Molts són casos asimptomàtics i hi ha tant residents com treballadors. Farreny ha explicat que la resta de casos que han provocat aquest repunt estan “identificats” i per això s’ha optat per la prudència. A partir d’aquí, caldrà veure si els propers dies la xifra s’estabilitza i es replanteja el pas a la fase 2.

Farreny ha afegit que molts municipis de zones fructícoles han preparat espais perquè la gent es pugui confinar i en aquest sentit ha anat més enllà i ha assenyalat que estan mirant hotels per poder-hi ubicar persones, que encara que no treballin a la campanya de al fruita, necessitin aïllar-se perquè han donat positiu i al seu domicili no ho poden fer amb garanties. Segons la gerent de la regió sanitària és molt important “assegurar que es compleixi l’aïllament i la quarantena” i per això també cal la col·laboració dels serveis socials per detectar aquells casos en que no es pot fer adequadament.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.