Salut activa el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS)

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que s’esperen temperatures màximes extremes a zones de l’interior i demana extremar les precaucions

El Departament de Salut ha activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2, davant l’episodi de temperatures màximes extremes que estava previst que comencessin ahir a Catalunya. Aquesta onada de calor afectarà sobretot a les comarques de ponent: Segrià, Noguera, Urgell, Pla d’Urgell i Garrigues, on el perill és considerat d’alt (4-6).

Està previst que durant aquests dies, la resta de les comarques de Catalunya estiguin en risc moderat (1-2) per l’onada de calor. Independentment del llindar de risc previst, l’alerta de les altes temperatures i els consells per l’autoprotecció de la ciutadania s’estenen a tot el territori català.

Per la seva banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) reforça tot el seu equip operatiu i el servei del 061 Salut Respon per donar resposta a la situació de contingència actual. Davant la pandèmia de la COVID, l’onada de calor i el risc d’incendi (INFOCAT) el SEM pot garantir l’atenció simultània en els diversos contextos exposats. Des del 061 Salut Respon es reforça el recolzament a les persones fràgils i amb malalties cròniques per atendre les necessitats que presentin durant aquest període de l’onada de calor.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.