Restauren l’antic carruatge funerari de Térmens

Tècniques treballen en aspectes com la seva policromia i també en documentar la història i curiositats d’aquest vehicle, que dataria de principis del segle XX

És l’antic carruatge funerari de Térmens, que dataria de principis del segle XX, segons expliquen l’equip de tècniques que van iniciar fa dues setmanes el seu procés de restauració. El vehicle restava guardat en el magatzem de la brigada municipal i després de netejar-lo d’elements com la pols, una de les tècniques treballa ara en polir les seves zones daurades. Posteriorment caldrà fixar la policromia, ja que presentava alguns aixecaments, i envernissar-lo per protegir-lo.

El gruix dels treballs, que també inclouen la rehabilitació de les rodes, es preveu enllestir-se durant la setmana vinent. La resta de detalls es faran al setembre, quan es preveu finalitzar la restauració. A banda d’això, es treballa també en documentar el carruatge pel que fa als seus anys concrets de recorregut, utilitats, entre altres curiositats com l’antic escut de Térmens que porta impregnat.

D’aquesta manera, el consistori vol recuperar el carro perquè pugui ser exhibit al públic. En paral·lel, els joves voluntaris del poble han dut a terme el repintat de part de les parets d’accés al cementiri municipal.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.