Reobren els centres educatius de Balaguer amb l’entrada a fase 2

Majoritàriament només hi han assistit grups reduïts de mestres

Amb l’entrada a fase 2 Balaguer ha reobert aquest dilluns els seus centres educatius. Majoritàriament només hi han assistit grups reduïts de mestres, com per exemple a l’escola la Noguera on  no hi ha anat cap alumne o l’escola Mont-roig on només han rebut dos nens i nenes. Una sensació estranya la d’aquest dilluns 8 de juny a les escoles i amb les emocions a flor de pell.

El Departament d’Educació va donar fa unes setmanes la consigna d’elaborar un pla d’obertura de centre. En aquest s’havia de preveure aspectes com els espais o els grups d’alumnes  amb unes ràtios fixades orientatives. L’escola la Noguera, per exemple, per a detectar quantes famílies portarien als seus nens i nenes al centre va fer una enquesta. La sensació és que famílies tenen dubtes i neguits. La seva escola ha obert avui sense alumnes i amb el claustre de mestres convençut de que aquesta decisió ha estat precipitada i no dona la imatge d’escola que es vol.

El curs escolar 2020-2021 es planteja amb molts dubtes i poca informació oficial. La previsió és fer grups partits de 13 alumnes. Alguns centres educatius doncs, necessitaran nous espais per acollir aquests grups i també més professorat. També es preveu que mestres especialistes com els de llengua anglesa o educació física no imparteixin la seva àrea i tinguin un grup d’alumnes.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.