Reivindicació de Margarida de Montferrat en la II Jornada d’Estudis Rei Pere El Cerimoniós

Aquest dissabte al matí s’han celebrat tres conferències sota el títol “Ser dona a l’edat mitjana”, de les quals una ha abordat el debat històric sobre les acusacions a la comtessa d’Urgell

Balaguer ha celebrat aquest dissabte la II Jornada d’Estudis Rei Pere El Cerimoniós amb tres conferències a la sala d’actes de la Paeria que han abordat el paper de la dona en l’edat mitjana i la figura de la comtessa Margarida de Montferrat, coincidint amb el 6è centenari de la seva mort. Les ponències han anat a càrrec d’experts d’arreu del país com la historiadora Virgínia Costafreda, que ha dirigit la xerrada Reivindicació de Margarida de Montferrat, una comtessa d’Urgell condemnada per la història.

La jornada, que ha comptat amb mesures de prevenció per la Covid-19, s’ha inaugurat però, amb la conferència Podien viure les dones del seu treball a la baixa edat mitjana?, a càrrec de la doctora en Història Medieval per la Universitat de Barcelona, Maria Elísa Varela. Així mateix, la doctora en filosofia i història, Dolors Bramon, també per la mateixa universitat barcelonina ha presentat la ponència Ser dona i musulmana. D’aquesta manera, la Paeria i el Museu de la Noguera han pogut organitzar una nova edició de prestigi amb la col·laboració d’altres institucions com la Universitat de Lleida (UdL).

La jornada del matí es complementarà a la tarda amb el nou format de conferències Història sota els porxos. Estan previstes tres conferències més sota el títol Emmalaltir i guarir a l’edat mitjana i al Renaixement, coincidint en un any marcat per la crisi sanitària.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.