Recuperen sis basses dels secans de la Noguera amb finalitats ecològiques

El projecte s’ha realitzat amb l’objectiu de que aquests punts d’aigua serveixin com a llocs d’abeurament per la fauna i punts de reproducció dels amfibis.

Al llarg del 2018 l’Associació La Sabina amb la col•laboració de la Fundación Biodiversidad del Minesterio para la Tansició Ecológica i l’Ajuntament de Balaguer ha donat continuïtat al projecte que va iniciar al 2013 la societat Catalana d’Herpetologia per recuperar un total de sis basses dels secans de la Noguera que antigament eren freqüentades per ramats i persones, i que amb els temps es van deteriorar, i van perdre el seu valor ecològic. El projecte s’ha realitzat amb l’objectiu de que aquests punts d’aigua serveixin com a llocs d’abeurament per la fauna i punts de reproducció dels amfibis.

Després d’un any de la recuperació de les basses, l’associació La Sabina ha pogut constatar gràcies a càmeres com aquesta o de mostrejos periòdics a la zona que les finalitats del projecte s’estan complint i ja s’han pogut corroborar com espècies com el gripau corredor, la granota verda i el gripau d’esperons han colonitzat aquestes basses. A més a més les càmeres indiquen que mamífers com el senglar i com 7 espècies d’aus diferents les han utilitzat per beure i refrescar-se, entre aquestes espècies en destaca La Xurra.

Des de l’associació consideren el projecte de vital importància per tal de garantir la supervivència de les espècies estèpiques dels secans de la Noguera.

Pels impulsors del projecte els resultats després d’aquest primer any posterior a la recuperació son satisfactoris i esperen que les basses es consolidin i els resultats millorin, a més a més, el projecte també contempla una campanya d’eradicació d’espècies invasores a les basses com el cranc de riu americà i la canya.


Informa: Miquel Àngel Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.