Les recomanacions de la Guàrdia Urbana de Balaguer per un desconfinament responsable

La policia avisa que les conductes no permeses seran denunciades

El Pont de Sant Miquel amb vianants que no es creuen (Foto: Guàrdia Urbana de Balaguer)

La Prefectura del Cos de la Guàrdia Urbana, degut als primers dies de desconfinament de tota la població, fa una crida a la corresponsabilitat dels ciutadans, per respectar les normes, recordant que en els municipis de més de 5.000 habitants, s’estableixen les següents franges horàries:
‐ 06 a 10h i de 20 a 23h persones de 14 a 70 anys per passejar (1 vegada al dia, màxim 2 persones, 1 km distància) o fer pràctica esportiva individual, 1 vegada al dia, dins municipi, a peu o en bicicleta, en vies o espais públics (naturals, zones verdes autoritzades, no en instal∙lacions esportives tancades) de forma continuada, sense parades innecessàries i sortida des de casa (no desplaçament amb vehicle motoritzat o transport públic).
‐ 10 a 12h i 19‐20h persones de més de 70 anys i persones dependents (amb 1 acompanyant).
‐ 12 a 19h menors de fins a 14 anys, amb 1 adult, 1 sortida al dia, 1 h al dia i 1 km distància.
*Es recomana evitar les hores de més afluència al carrer. El menors 14 anys també et poden acompanyar a tirar les escombraries, comprar diari, passejar gos, etc.
* Al retornar a casa, recordeu de netejar les potes, morro i pèl del gos, carro de la compra, patinet, etc.
2. No es pot sortir si esteu diagnosticats, teniu la malaltia, teniu símptomes (tos, febre, dificultat respiratoria) o esteu en aïllament a casa. (totes les persones que convisquin amb persones diagnosticades i amb símptomes i els contactes estrets d’un diagnosticat). Preneu‐vos tots la temperatura abans de sortir i no ho feu si algú de casa té 37º o més.
3. Els menors 14 anys, han de sortit acompanyants de 1 sol adult responsable, amb un màxim de 3 nens de la mateixa unitat familiar. Si són més de 3 heu de fer més d’1 torn de sortida. 1 sol adult (pare, mare, germà+18 anys, tutor, cuidador… i no estar en contacte amb els avis o padrins, els pots telefonar cada dia) 22PC.
4. Puc anar a passejar fins a 1 km del domicili, al marge del riu, parcs, zones verdes. Però no es pot aprofitar per agafar el cotxe o bus, per anar‐hi, la sortida es per passejar a peu. (4 a 7PC).
5. La normativa no diu rés de si el menor pot agafar la bicicleta, el patinet o similar. Si l’agafes, recorda que es per passejar, no per corre i per prevenció protegeix‐los amb casc, guants, colzeres i ginolleres. Al arribar a casa l’hauràs de desinfectar la bicicleta, patinet, proteccions i joguines (15PC).
* La Generalitat recomana evitat portar al carrer, joguines (pilotes, “pelutxos”, joguines en general, etc.).
6. No es pot anar a les instal∙lacions esportives, ni als parcs infantils. no pots jugar als tobogans, gronxadors, ni altres jocs perquè les superfícies poden estar contagiades (16 i 17PC).
7. No es pot portar menjar, com a màxim pot portar aigua.
8. No es obligatori portar mascaretes, per sortir a passejar o córrer, però es recomanable utilitzar‐les higièniques, sempre que es pugui, com tothom. No és recomanable per als nens de 0 a 3 anys.

* A partir del dilluns, 4‐5‐2020, es obligatori portar mascaretes, per a tots els usuaris del transports públics.
* No es necessari portar guants, pels nens es complicat fer un ús correcte, que els pot generar més risc. És suficient amb no tocar‐se la cara (boca, nas, ulls) i rentar‐se molt bé les mans i molt sovint, sobretot abans i després de sortir de casa, amb aigua i sabó i/o gels hidroalcohòlics.
9. Quan caminem pel carrer, s’ha de fer per la dreta, sempre que puguis, et creuaràs amb menys gent. Als llocs estrets o de molta aglomeració de persones, cotxets d’infants, etc. com ponts i passarel∙les, és obligatori caminar per la dreta.
‐Les bicicletes, els patinets elèctrics i similars, han de circular per la calçada, com els vehicles.

Des de la Guàrdia Urbana agraeixen l’esforç que fa la majoria de ciutadans, per respectar el confinament i fan una crida, d’auto corresponsabilitat dels ciutadans, per respectar les distàncies de seguretat de 2m amb altres persones, no fer parades innecessàries, ni agrupar‐se a la via pública o zones verdes (per saludar‐se, fer jocs entre menors, fer grups de gossos…). D’altra banda, recorden que les conductes no permeses seran denunciades per la policia.

2 comentaris

  • Lectora

    Hauríeu de revisar les faltes d’ortografia…😰

    • Balaguer Televisió

      Hola, ho fem. Vam publicar tal i com ens va arribar. Ho haviem d’haver revisat. Merci

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.