Raul Butaci toca el cel de Gran Canària

El corredor del Pedala.cat i veí de Tornabous va guanyar dissabte passat la prova Classic de ‘The North Face Transgrancanaria’

13 hores, 22 minuts i 32 segons després de creuar 126 kilòmetres de muntanyes, valls i platges del paisatge de Gran Canària, Raul Butaci assaboria una victòria tant inesperada com brillant.

Aquest corredor del club d’atletisme balaguerí ‘Pedala.cat’ i veí de Tornabous es va posar sota el focus del panorama internacional del trail running el dissabte passat, gràcies a la seva primera posició a la cursa ‘The North Face Transgrancanaria‘, una de les més importants del circuit europeu.

Un prova amb un recorregut molt físic i amb la participació d’alguns dels millors atletes professionals de la disciplina. Però ni això ni haver de córrer durant sis hores sota la pluja, o suportar temperatures baixes a la nit i altes durant el dia, va fer defallir Butaci i encara menys quan es va posar líder a partir del km 66.

Ara toca dies de recuperació, de ressaca emocional i de moltes entrevistes en mitjans després d’aconseguir aquesta fita, que ell considera un somni fet realitat que encara no es creu del tot i un premi després de tants anys d’esforç i dedicació.

Així i tot, Butaci ja té la mirada posada en les pròximes curses UTMB i sobretot amb el World Tour Majors, un campionat que se li obre la porta gràcies a aquesta victòria.

Informa: Gerard Díaz Tribó