Les ganes de marxar

Rafel Molina

Suposo que alguna cosa més hauran demostrat però el que està quedant molt clara, és la dèria centralista i autoritària  del govern espanyol.

De qualsevol govern, de dreta o d’esquerra. No repetirem la famosa frase del Josep Pla.  No poden fer més.

Com és possible, es pregunten, que la gent de Cantàbria sàpiga  el que li convé?. Poden els gallecs o els valencians saber, ni aproximadament, què els pot anar bé? No, no poden. El comitè d’experts del gobierno espanyol, els ho ha de dir, que per això són els experts.

Amb els separatistes bascos o catalans no cal ni parlar-ne. Des de Madrid ens han de dir què ens convé.

La colla de palmeros que tenen  ben distribuïda per diaris, ràdios,  televisions i xarxes, es dedica a repetir les consignes.

Una altra càfila de palmeros miren de dir el contrari però com que també són fatxes, perdó, també són espanyols, acaben dient  de tot cor que “todos unidos”, “todos juntos” “la culpa és del Torra”, “puta Catalunya” i “Vivaspaña”. No poden fer més. Són capaços de justificar el retorn a les províncies de 1833.

Em consta que alguns periodistes i polítics  ja ho han vist que Madrid i els Omellons no poden tenir el mateix pla de “desescalada”, però no ho poden dir. Tenen molt clar que primer  va la sacrosanta Unidad i després ja en parlarem.

En parlarem o no, perquè ells tenen la sagrada Constitución, la llei mordassa, el Tribunal Supremo, el de Cuentas, el Constitucional i el que calgui i nosaltres només tenim les ganes de marxar.

Però ràpid.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.