Quaranta anys de la Riuada del 82 a Balaguer

La ciutat reviu els incidents de la riuada del 1982 quan el riu Segre es va desbordar i va causar danys materials importants

…així és com es recorda la riuada del 82 a Balaguer 40 anys després. Les portades de l’època explicaven així un dels successos més catastròfics de començament de la dècada. A Balaguer els aiguats d’aquella primera setmana de novembre van desencadenar amb el desbordament del riu Segre el dia 8, en plena Festa Major de la ciutat. A la capital de la Noguera els danys van ser únicament materials. Per molts comerços i famílies el 8 de novembre del 82 va suposar un nou inici.
Quaranta anys després i en vigília d’una nova Festa Major encara es recorda alguns dels rumors que aquells dies corrien per la ciutat. Des del temor per un possible trencament l’embassament d’Oliana fins a la possibilitat d’enderrocar el Pont de Sant Miquel contemplada per l’equip de govern de l’època.
Fotos, records, i anècdotes d’una efemèride que encara és molt present per molts balaguerins i que en cap cas desitgen tornar a viure.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Imatges: Arxiu Comarcal de la Noguera. Autors: Emili Monge i Josep Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.