Quan vegis la barba del teu veí pelar, posa la teva a remullar

Sergi Nunes

La Covid-19 torna a fer, del dia a dia, un mal son pels habitants de la comarca del Segrià, confinant de nou a la gent a casa seva i fent patir a moltes petites i mitjanes una congelació en les compres.

Balaguer no es queda endarrere en rebrots. Aquesta setmana han augmentat els casos de contagi per Covid-19. El que si ha canviat és l’edat de contagi, passant de la gent gran a franges d’entre 25 a 50 anys. Això vol dir que el jovent ha de començar a agafar consciència que no és immune i que ha de portar la mascareta a les terrasses, guardant la distància de dos metres i netejant-se les mans sovint.

Un dels grans problemes han estat les terrasses del Passeig de l’estació, on pocs cops s’ha mantingut la distància de seguretat i on molts balaguerins i balaguerines no portaven la mascareta ni a la terrassa d’un bar ni pel carrer.

I l’Ajuntament des d’un bon principi hauria d’haver endurit les sancions i no haver deixat passar els dies fins a arribar als rebrots que hem tingut. I una part de culpa del relaxament dels balaguerins ha sigut gràcies a l’equip de govern, que no van posposar esdeveniments com la celebració de St. Joan, la inauguració del solàrium, de la piscina del poliesportiu i les estades d’estiu. Aquest any toca posposar tots els actes i trasllada’ls a finals d’any o a començaments del 2021 per assegurar que el virus perd força i podem tornar a una normalitat.

I seria bo aprofitar aquesta part del pressupost anual que no s’ha utilitzat per donar una bombolla d’oxigen al teixit comercial de la ciutat, com han fet en molts altres pobles o ciutats. Així que toca seguir extremant les normes sanitàries i evitant el relaxament si no volem estar com la província del Segrià d’aquí a unes quantes setmanes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.