Inauguren una prova pilot de carril bici al voral de la nova carretera entre Linyola i Bellcaire

El Departament de Territori va implementar ahir el nou carril bici a la carretera LP-3322 entre Linyola i Bellcaire. Es tracta d’una prova pilot que ha generat molta polèmica a les xarxes socials. L’actuació va consistir en pintar de color verd els vorals de la carretera i en instal·lar senyals lluminosos per avisar de la presència de ciclistes per avisar les persones usuàries de la presència de ciclistes. Aquesta prova té per objectiu millorar la seguretat i analitzar la seva possible extensió, ràpida i senzilla, a altres punts de la xarxa. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va explicar ahir que és un carril que compleix amb totes les normatives perquè “té metre i mig d’amplada, està en una carretera ampla i sense una alta intensitat de vehicles”.

Gavín va afirmar que “és el primer que s’instal·la a Catalunya i el segons a Espanya. Per tant és innovador”. En aquest sentit, per assegurar-ne el bon funcionament, en faran un seguiment de com funciona el sensor que ha de permetre no només il·luminar el senyal per avisar els conductors sinó també comptabilitzar el número de bicicletes que hi passen.

Tot i que asseguren que “augmenta la seguretat”, les primeres impressions dels ciutadans no han estat massa bones i han estat nombroses les crítiques que s’han generat a les xarxes socials. Diverses persones posaven en dubte que fos un carril bici perquè consideren que el voral és molt estret i que “només s’ha pintat de verd”.


Informa: Redacció / Foto: Isidre Gavín

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.