Protesta contra les emissions de gasos a Balaguer

Centenars d’alumnes dels instituts de la ciutat han realitzat una concentració i performance per expressar la preocupació pels fums que s’emeten d’una fàbrica de la capital de la comarca

500 alumnes de 3r i 4t d’ESO dels centres de secundària de Balaguer s’han concentrat aquest dijous a la plaça Mercadal per expressar la preocupació pels fums que s’emeten de la fàbrica deshidratadora-incineradora STA. A les 12 de migdia els alumnes dels quatre instituts han escenificat la problemàtica amb una reproducció de la xemeneia que ha expulsat fum amb els 500 estudiants estirats a terra. Posteriorment, s’ha llegit un manifest en què els alumnes reclamen controls intensius.

L’acció vol visibilitzar la problemàtica perquè les administracions i l’empresa implementin controls i mesures necessàries per solucionar les molèsties que ocasionen aquestes emissions sobre la qualitat de l’aire de les poblacions pròximes.

Al manifest també s’ha demanat la instal·lació d’una estació de mesura de contaminants atmosfèrics als centres més afectats i un estudi d’afectació de contaminants i sòlids en suspensió als espais naturals Xarxa Natura 2000 més pròxims.


Informa: Gerard Díaz Tribó, Oriol Gordillo Laboreo i Nil Ortiz

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.