Els primers capgrossos de Balaguer, il·lustrats per l’artista Josep Ma Llobet, cartell de la Festa Major

La Paeria de Balaguer ha presentat aquest divendres el que serà la imatge gràfica de la Festa Major del Sant Crist que se celebrarà els propers dies 8, 9 i 10 de novembre a Balaguer.

Es tracta d’un quadre obra de l’artista balaguerí Josep Maria Llobet que va traspassar el passat 2 de gener. En concret és una aquarel·la on hi apareixen els què van ser els primers deu capgrossos que va tenir la capital de la Noguera.

A través d’aquesta imatge protagonitzada pels capgrossos, que són tot una icona de la festa major es contribueix a recuperar la memòria històrica de la ciutat.

Per part de la família de l’artista, han volgut agrair a la Paeria aquest gest i creuen que l’elecció d’aquest quadre que està basat en una fotografia dels anys 40, permetrà a tota la ciutadania conèixer quin és l’origen de la cultura tradicional del folklore a la ciutat.

El quadre estarà exposat durant els dies de Festa Major al vestíbul de la Paeria de Balaguer per tal que grans i petits puguin recordar o conèixer per primera vegada als antics capgrossos.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.