Primeres escolaritzacions d’infants ucraïnesos a Balaguer

El centre educatiu Gaspar de Portolà ha rebut el primer alumne ucraïnès

Així es presenta el Sasha amb els seus nous companys de classe. Són els seus primers dies al centre educatiu Gaspar de Portolà de Balaguer després que acompanyat de la seva mare i germana arribessin a la capital de la Noguera fugint del conflicte bèl•lic entre Rússia i Ucraïna.
Gràcies a la seva família d’acollida el Sasha ha pogut començar aquesta setmana la seva escolarització a la ciutat, un procés en què l’infant i família han trobat la complicitat del centre que en tot moment ha tingut en compte totes les necessitats de l’alumne més enllà de l’acadèmica.El Sasha alterna sessions amb el seu grup amb  classes a l’alula d’acollida on l’acompanyen altres escolars que en algun moment s’han trobat en la mateixa situació que ell dins del centre.

Tot i la dificultat de l’idioma totes les parts implicades valoren positivament els primers dies d’aquest procés d’adaptació del nou alumne. El centre ja havia començat a fer un treball previ un cop es va produir l’esclat de la guerra i es va preveure que podia succeir una situació com la que està vivint el Sasha

Una sensibilització molt necessària que ha facilitat els primers dies d’adaptació del Sasha i que ben segur també ho farà amb els pròxims nouvinguts a les aules balaguerines.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.