Presenten més d’un miler de signatures contra el tancament de l’escola Àngel Guimerà de Balaguer

La Paeria i Educació asseguren que la decisió no és ferma i la plataforma reclama estudiar altres possibilitats

La plataforma Salvem l’Àngel Guimerà ha presentat aquest dilluns a la Paeria de Balaguer les 1.152 signatures que ha recollit contra el tancament de l’escola. La plataforma considera que es tracta d’una decisió “unilateral” presa pel consistori i Educació i lamenta que els intents d’establir una comunicació oberta amb aquestes institucions “han estat improductius”. En aquest sentit, reclama poder reunir-se amb els tècnics i que s’estudiïn alternatives que no passin pel tancament del centre. Des del departament i la Paeria defensen l’objectiu de la mesura és lluitar contra la segregació escolar. Asseguren que el tancament no és una decisió ferma i que abans de tirar-la endavant volen escoltar i tenir en compte els diferents agents implicats.

Des de la plataforma Salvem l’Àngel Guimerà han tornat a reclamar a les institucions que facin marxa enrere en la decisió de tancar el centre educatiu perquè “és una escola pública i una de les primeres de Balaguer i, a més, és un servei del Casc Antic”, segons ha exposat la representant de la plataforma i membre de l’AMPA, Anna Maria Fernández. Així, ha explicat que han demanat reunir-se amb la Paeria de Balaguer i amb Educació i ha denunciat que no els donen “cap resposta”. Per això, Fernández ha dit que des de la plataforma també volen reunir-se amb tècnics per tal que els expliquin perquè s’ha pres la decisió de tancar el centre i “per què no es poden buscar altres possibilitats” que no passin pel tancament.

Per la seva banda, l’alcalde Jordi Ignasi Vidal ha explicat que des de la Paeria s’ha parlat amb els diferents agents implicats i ha remarcat que les parts coincideixen en el fet que existeix una problemàtica de segregació escolar a l’escola Àngel Guimerà i que “cal fer-hi alguna cosa”. Així mateix, Vidal ha assenyalat que la Paeria no tanca la porta a analitzar altres possibles alternatives que no passin pel tancament i recorda que la decisió final la té Educació. En aquest sentit, l’alcalde de Balaguer ha dit que en els pròxims dies preveuen reunir-se amb representants del departament, així com també amb els grups de l’oposició i amb l’AMPA.

Des de la conselleria asseguren que la decisió que es va prendre en el marc de la taula de planificació educativa de tancar el centre encara no és ferma, ja que Educació abans vol escoltar i tenir en compte la voluntat de les famílies i de la resta d’agents implicats abans de prendre una decisió definitiva.

A banda de la presentació de les signatures, la plataforma també té previst presentar una queixa al Síndic de Greuges contra el tancament del centre i fer arribar la problemàtica al Parlament, tal com anunciar la setmana passada.

Per la seva banda, els grups municipals de JxCat, PSC, CUP i Balaguer Ara Sí, tots ells a l’oposició, han sol·licitat un ple municipal extraordinari per abordar la situació i demanen que se celebri abans del 23 de març, quan s’obren les preinscripcions escolars.


Informa: ACN Balaguer

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.