Posen en marxa el tercer tren de la línia que va de Lleida fins a la Pobla de Segur

El comboi evitarà els serveis alternatius per carretera quan alguna de les altres dues màquines s’atura per manteniment

El tercer tren de la línia Lleida – la Pobla de Segur de Ferrocarrils de la Generalitat es va posar en marxa el passat dissabte un cop superat amb èxit el període de proves tècniques i de circulació. La tercera unitat, que va arribar el 22 de març a les instal·lacions del Pla de la Vilanoveta, és exactament igual a les dues unitats que ja operen el servei des de l’any 2016 (GTW 2-6 fabricats per Stadler de la sèrie 221). Es tracta d’un comboi de 41 metres de longitud i una capacitat màxima per a 201 persones. En un comunicat, Ferrocarrils destaca que el nou tren permetrà millorar i reforçar la disponibilitat del servei, ja que evitarà els trajectes alternatius per carretera quan alguna de les dues màquines s’ha d’aturar per fer-ne manteniment.

A semblança dels altres dos trens que ja operen, el nou comboi gaudeix d’un disseny interior obert i transparent, amb unes finestres de grans dimensions, plataformes d’accés àmplies i de pis baix. A més, el tren està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i disposa d’espais multifunció per a cotxets de nadons, bicicletes i cadires de rodes.

La màquina també compta amb sistemes de climatització i d’informació al viatger, a més d’endolls a l’interior per a carregar qualsevol dispositiu com telèfons mòbils o tauletes.

Els cotxes porten suspensió pneumàtica i el motor és de dièsel de gran eficiència i mínima emissió de gasos.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.