Política Territorial publica els ajuts de 88.000 euros per l’incendi d’Artesa de Segre

Les subvencions es destinaran a reparar infraestructures municipals i la xarxa viària

Flames a l’incendi a Baldomar (Foto: ACN)

El Ministeri de Política Territorial ha publicat les resolucions dels tres convenis amb la Generalitat per la gestió dels ajuts de 2,5 MEUR destinats a pal·liar els danys dels aiguats d’Alcanar (1 de setembre del 2021) i els incendis forestals d’Artesa de Segre-Castellar de la Ribera (15 i 16 de juny del 2022) i El Pont de Vilomara-Rocafort (17 de juliol del 2022).

Les subvencions, acordades pel Consell de Ministres i gestionades per la Generalitat, es destinaran a reparar infraestructures municipals (equipaments o instal·lacions) i la xarxa viària. El conveni de major quantia (2,4 MEUR) és el destinat a les inundacions d’Alcanar, mentre que es dediquen 88.000 euros a l’incendi d’Artesa i 79.990 euros al foc del Pont de Vilomara.

Els tres convenis sumen així un total de 2.595.641 euros i serviran per cobrir un 50% de les despeses, segons l’estimació de danys. Catalunya gestiona les subvencions per catàstrofes al seu territori aplicant el conveni marc de col·laboració, de 20 de desembre del 2018.

Segons el Ministeri de Política Territorial, les subvencions a la Generalitat per reparar danys de situacions catastròfiques (inundacions, incendis i nevades) ha estat de 48,7 MEUR en els darrers quatre anys.


Informa: ACN i BTV

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.