Plena ocupació turística per aquesta Setmana Santa

Els càmpings es troben amb reserves plenes a partir del dimecres, i el sector d’agències de viatges ha tingut una bona campanya, tot i que inferior a la de 2023

Moments de calma en aquest càmping de la Noguera que precedeixen a una tempesta turística els pròxims dies. Arriba la Setmana Santa i, per tant, una de les èpoques fortes de l’any en aquests espais, els quals esperen de cara a dimecres una ocupació del 100% fins al Dilluns de Pasqua. Això sí, aquesta temporada ha vingut marcada primer per un cap de setmana d’inici de vacances un pèl més fluix que els darrers anys, i segon per una mínima incertesa en les reserves per haver caigut la Setmana Santa més aviat i per l’alta activitat de neu als Pirineus.

Als que venen a passar uns dies per la zona es contraposen amb els que marxen fora aprofitant les vacances. Les agències de viatges viuen també uns dies de feina intensos, atenent a gent que busca viure la Setmana Santa en llocs propers com Andalusia o les costes del Nord, pujant molt Grècia en l’àmbit europeu i Tailàndia o Bali en llarga distància.

Però a diferència del 2023, en aquesta campanya el volum turístic ha baixat.

Malgrat que la previsió del sector a principis d’any era d’un augment de preus que podia haver arribat fins al 15%, segons alguns estudis, la baixada de la demanda tant en vols com en allotjaments ha acabat estabilitzant els preus als nivells que ja estaven l’any passat.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.