El ple de Balaguer debatrà apujar l’IBI i la taxa d’escombraries

Balaguer porta a aprovació durant el ple d’aquest dimarts apujar l’IBI i la taxa d’escombraries. El consistori preveu augmentar un 2,5% l’IBI, que havia d’estar quatre anys congelat, per mantenir els serveis i inversions que necessita una ciutat com Balaguer segons assegura el Paer en Cap Jordi Ignasi Vidal.

En relació a l’IBI, l’equip de govern preveu aplicar un recàrrec del 50 % als habitatges buits de bancs i empreses per incentivar que els posin al mercat.

Pel que fa a la taxa de residus l’increment seria d’un 10% i en el cas dels comerços un 5%. Aquest vindria donat per l’augment del cànon de la Generalitat, els costos del servei i la falta de reciclatge.

A més, el ple debatrà tres projectes que l’equip de govern preveu incloure en els pressupostos participatius  com són la substitució de les cistelles de bàsquet del pavelló primer d’octubre, l’arranjament i ampliació del parc infantil de la zona de l’escola Mont-roig i la retirada de tanques a les piscines del barri del Secà.

L’equip de govern de la Paeria de Balaguer també portarà a debat el nomenament de la plaça de la Unió Catalanista, a la plaça de l’edifici del Consell Comarcal de la Noguera.

El ple, que s’havia de celebrar el passat dimecres, va ser posposat per aquest dimarts 5 de novembre.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.