El Ple de Balaguer aprova una moció amb motiu del primer aniversari de l’1 d’Octubre

El ple ordinari del mes de setembre de Balaguer va aprovar per unanimitat un nou protocol per la prevenció i l’abordatge de qualsevol tipus d’assetjaments en l’àmbit laboral de l’Ajuntament de Balaguer i els seus organismes autònoms.

El protocol va quedar aprovat de manera inicial i ara des del consistori es comunicarà als treballadors i al comitè d’empresa de l’Ajuntament per realitzar els canvis necessaris si es precisen durant el període d’al·legacions. Vidal va explicar que el nou protocol s’havia portat a plenari abans de fer aquest últim pas per una petició exprés de la sindicatura de greuges.

El ple també va debatre i aprovar una moció amb motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre. El text presentat per Esquerra i el PDeCAT a petició de l’associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’associació catalana de municipis (ACM) va comptar amb els vots favorables dels regidors d’Esquerra, PDeCAT i Balaguer Ara Sí i amb les abstencions del regidors no adscrit Albert Lopez i dels edils de PSC i la CUP.

La moció deixava palès l’agraïment a les persones que van fer possible el referèndum, demanava la llibertat incondicional de les preses i els presos polítics, el retorn dels exiliats i demanava una negociació per la realització d’un referèndum pactat amb l’estat. Precisament, aquest darrer punt va ser un dels motius de l’abstenció dels regidors de la CUP.

El text de la moció va tornar a obrir el debat entre els regidors dels partits partidaris a la independència i els que no.

El ple també va servir per donar compte de l’informe d’Intervenció de seguiment al Pla d’Ajust, l’informe d’execució pressupostària i l’informe d’intervenció del període mig de pagament.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.