El nou Pla d’Ocupació de Balaguer dona feina a 30 persones aturades

 width=Un nou Pla d’Ocupació dona feina a Balaguer a 30 persones, que en aquests moments estan a l’atur, a partir d’avui dimarts.

Amb aquest nou pla, l’ajuntament executarà una nova fase de millora i rehabilitació de façanes al Centre Històric, des del programa ‘Treball als barris’. Les actuacions aquest cop es faran als carrers Sant Josep i Teixidors.

Una altra de les vies on es preveuen rehabilitar façanes és el carrer Botera alhora que també es preveuen acabar els treballs pendents en fases anteriors, per exemple, al carrer del Miracle, del Barrinou o al carrer Major.

El projecte donarà feina a 30 persones que estan a l’atur. Es tracta d’oficials de pintura, de paleta i peons. La selecció s’ha fet entre més de 120 persones.

L’objectiu del programa és restaurar les façanes del centre històric de Balaguer sota la direcció dels tècnics municipals que vetllen per una correcta execució dels treballs que es duen a terme, com ara sanejar els paraments de les façanes; treure tots els elements i instal·lacions obsoletes; reparar el paraments mitjançant el tipus de morter adient i compatible amb els materials existents; col·locació de canals, baixants i pintat de paraments i de la serralleria amb els colors més adients al centre històric.

El cost de l’actuació està subvencionat per l’Ajuntament de Balaguer i el Servei d’Ocupació de Catalunya, que es farà càrrec del sou dels treballadors, un total de 313.500 euros. L’Ajuntament posarà la maquinària i els mitjans tècnics, amb un cost aproximat de 90.000 euros i la propietat de l’edifici assumirà els costos del material, uns 40.000 euros.

En aquesta nova fase es milloraran 50 façanes, amb la qual cosa des de l’any 2012 se n’hauran rehabilitat 366. Els treballs es preveu que finalitzin  d’aquí a 6 mesos.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.