El pla Creu Roja Respon atén més de 770 persones a la Noguera durant la crisi del coronavirus

Creu Roja realitza la mobilització de recursos més gran de la seva història a la demarcació de Lleida

Creu Roja ha impulsat el pla Creu Roja Respon amb la crisi sanitària, social i econòmica del coronavirus a nivell estatal amb l’objectiu d’assegurar els seus programes essencials per garantir l’atenció a les persones més vulnerables.

Més de 250 persones voluntàries de la demarcació de Lleida participen en la que és la major activació de recursos al llarg de la història de la institució per donar cobertura a les necessitats de la població més vulnerable. Aquesta s’ha realitzat prioritzant la seguretat del seu voluntariat davant la pandèmia i protegint les persones de més de 65 anys.

Fins a finals de setembre unes 60 persones han realitzat més de 2.000 trucades per informar, acompanyar i tranquil·litzar persones majors de 65 anys, persones amb discapacitat, refugiats i persones destinatàries dels projectes de Salut de l’organització, especialment aquelles que compten amb poca xarxa familiar i social

També s’han distribuït 2.000 kg d’aliments a la demarcació en col·laboració amb els diferents magatzems d’aliments solidaris i el Banc dels Aliments. Aquesta distribució d’aliments té com a objectiu cobrir les necessitat nutricionals bàsiques i normalitzar l’accés alimentari de col·lectius vulnerables malgrat el confinament. A més, des de totes les assemblees s’ha fet lliurament a domicili de productes farmacèutics i aliments a aquells col·lectius de persones amb mobilitat reduïda i que no disposen d’una xarxa familiar i social.

La Creu Roja també ha organitzat cursos de formació i de cura bàsica amb una assistència de més de 1.000 usuaris al territori.

Concretament a La Noguera, s’han atès  més de 770 persones amb el pla Creu Roja Respon i s’han 2.276 actuacions diferents. Aquest programa s’ha posat en marxa gràcies als recursos propis de l’organització, a les contribucions de l’administració pública, a les aportacions econòmiques i donatius en espècies d’empreses i particulars i gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries de l’entitat, que a Catalunya ja han arribat a 2.600 persones.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.