Part del sector de la restauració de Balaguer sobreviu servint menjar per emportar o a domicili

Bars i restaurants dipositen la seva esperança en què el Govern els permeti obrir durant el dia després que s’apliqui el toc de queda nocturn a Catalunya

El sector de la restauració de Balaguer afronta una situació complicada amb les darreres restriccions imposades pel Govern. Els bars i restaurants només poden mantenir la seva activitat si serveixen menjar per emportar o a domicili. Això els permet salvar part de la caixa, especialment per la demanda dels clients en els caps de setmana, però en la majoria de casos no amortitzen la inversió.

En aquest sentit, l’esperança pel sector és que el Govern els permeti obrir els establiments durant el dia un cop s’hagi aplicat el toc de queda nocturn a Catalunya. Tanmateix, la consellera de Salut, Alba Vergés, ja ha dit que la implantació de la mesura no implicaria l’obertura automàtica de la restauració.

Paral·lelament a tot plegat, la Paeria de Balaguer treballa per donar a conèixer tots els bars i restaurants de la ciutat que ofereixen menjar per emportar o servei a domicili. La iniciativa vol servir per recolzar el sector de la restauració i el comerç locals, i en complementa d’altres com els ajuts de fins a 1.000 euros atorgats als negocis més perjudicats per la Covid-19.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.