Pagesos d’Albesa s’organitzen per intentar frenar una onada de robatoris a la zona

Calculen que han robat uns 300 aspersors, amb un cost econòmic que arriba fins als 9.000 euros

El Cisco Pique és un de tants pagesos d’Albesa que s’ha vist afectat per una nova onada de robatoris en la zona. Un dia al matí es va dirigir al seu tros i es va trobar amb un panorama desolador. No només havien atacat la seva finca, també es van veure afectades dues més just a la vora i és que un grup de lladres es van emportar 300 aspersors.

Aquest agricultor explica que el cost econòmic arriba fins als 9.000 euros, entre 25 i 30 per unitat tenint en compte les despeses de mà d’obra i de substitució d’elements.

Més enllà de les despeses, un mal de cap per aquests pagesos que diuen estar farts d’aquestes situacions i que només volen treballar tranquils.

Alguns pagesos d’Albesa i d’altres pobles propers com Corbins, Menàrguens, la Portella o Benavent de Segrià, s’han començat a organitzar per frenar els saquejos. Davant aquesta situació i lluny de quedar-se de braços plegats, els agricultors van decidir organitzar-se en patrulles de vigilància nocturna.

Ara ja fa unes dues setmanes que no han sentit de cap robatori per la zona, sobretot des de la creació dels sometents, frenant així una onada que havia començat a principis d’any en la qual també s’enduien aspersors de reg, bateries, gasoil i eines de casetes o magatzems.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.