La Paeria de Balaguer ajorna el primer ple virtual de la història al 8 de maig

Es vol garantir la transmissió audiovisual per internet a través de Youtube perquè tots els ciutadans puguin seguir-lo si hi estan interessats

La imatge dels paers de Balaguer reunits en ple a la sala d’actes de La Paeria, tardarà encara a veure’s a causa de la pandèmia de la covid-19. Des de fa setmanes, les reunions municipals es fan via telemàtica, així com les comissions informatives o el Consell General de l’Impic. També el ple ordinari del mes d’abril està previst que es faci de forma telemàtica. Tot i això, el primer ple virtual de la història de la ciutat, que estava previst per aquest dijous, 30 d’abril, haurà d’esperar. Finalment, la Paeria de Balaguer ha decidit posposar-lo fins el proper 8 de maig per motius tècnics ja que es vol garantir que es pugui retransmetre per internet, a través del canal de Youtube de la Paeria, i tots els ciutadans puguin accedir-hi si hi estan interessats.

Serà la primera vegada, des de la seva constitució el 1311, que els paers no es reuniran presencialment.

Al Fons Municipal de Balaguer de l’Arxiu Històric Comarcal de la Noguera s’hi conserven “Llibres d’actes” de les sessions des de 1697 on es poden seguir les reunions plenàries de l’antiga Paheria, en els seus darrers anys i de l’ajuntament a partir de 1716, quan es va constituir arran del Decret de Nova Planta.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.