Obre Moda Re-, una botiga de roba de segona mà que dona oportunitats laborals a persones amb risc d’exclusió social

El projecte de Càritas d’Urgell vehiculat a través de l’empresa d’inserció laboral Nougrapats busca donar una segona oportunitat al residu tèxtil però també inserir laboralment persones en risc d’exclusió social

PUBLIREPORTATGE Càritas d’Urgell ha obert una nova botiga de tèxtil “Moda Re-” i objectes de segona mà a Balaguer, amb l’objectiu de promoure l’economia circular a partir del residu tèxtil i alhora, generar llocs de treball d’inserció. La botiga també busca fomentar el consum responsable i el respecte al medi ambient.

La nova botiga Moda Re- de Balaguer és la primera de la comarca de la Noguera i la cinquena de la província de Lleida. S’afegeix a la botiga de la Seu d’Urgell i a les tres botigues que hi ha a Lleida. Està situada al C/ Barcelona,
núm. 65 de Balaguer, en un local amb 162 metres quadrats ien el que s’hi podrà trobar roba per a tots les edats, complements de moda, articles de decoració i joguines, roba i parament de la llar, estris de cuina i complements esportius.

Es tracta d’un projecte que cerca generar ocupació al territori de Balaguer i la seva comarca, i que al mateix promou la participació social, en una activitat transformadora que millora els ratis de reutilització i reciclatge i que genera al
mateix temps un estalvi en la gestió municipal del reciclatge.

Moda Re- és un projecte de Càritas que es porta a terme amb el suport de totes les diòcesis espanyoles i ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Llar Cristina Maria Maestre i de Càritas Espanyola, i es posa en marxa a través de l’empresa d’inserció laboral Nougrapats de Càritas d’Urgell que, d’aquesta manera, s’obre a un desplegament territorial de l’empresa que ha de permetre crear,a curt termini, 2 llocs de treball d’inserció.

L’empresa d’inserció “Nougrapats” de Càritas d’Urgell és una aposta seria i compromesa amb l’equilibri social, que malgrat les grans dificultats que ha comportat la crisi actual, ha sostingut l’estructura humana: ha acabat l’any 2020 amb 6 treballadors d’inserció i 7 treballadors d’estructura, i hi han passat durant el darrer any 12 persones en itinerari d’inserció laboral, una de les quals està treballant en l’empresa ordinària.

Balaguer és una de les poblacions on s’ha recollit més residu tèxtil durant l’any passat: 46.822 kg, dels 376.682 kg que s’han recollit en tot el territori del Bisbat d’Urgell, durant l’any 2020.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.