Territori i Sostenibilitat impulsa un nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer

El document definirà les actuacions necessàries per al desplaçament d’andanes i per a la implantació d’un sistema de tramvia, tot recollint les peticions de l’Ajuntament sobre el traçat

Tramvia Balaguer (Territori)

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció d’un nou projecte bàsic i un nou projecte constructiu de la millora de la integració urbana de la línia d’FGC Lleida-la Pobla al seu pas per Balaguer. Els documents definiran les actuacions necessàries per la implantació d’un sistema de tramvia al pas pel nucli urbà, tot recollint les peticions de l’Ajuntament de desplaçar les andanes de l’actual estació de Balaguer per a permetre la continuïtat del carrer Sant Crist.

Les noves andanes s’emplaçaran en el tram situat entre el carrer Tarragona i el Passeig de l’Estació i la construcció d’unes noves andanes equipades amb marquesines.

L’edifici existent es mantindrà en el seu lloc actual i, pel que fa a la superestructura de via, es preveu col·locar via en placa en tot l’àmbit de l’actuació.

Els projecte bàsic i constructiu inclouran una definició de l’obra d’infraestructura, via i catenària, arquitectura, i instal·lacions, principalment. La redacció dels projectes es liciten per un import de prop de 225.000 euros i un termini de 12 mesos. Aquesta actuació d’integració urbana, que permetrà millorar la permeabilitat d’un costat i altre de la via, suposa una inversió estimada en 10 MEUR.

5 comentaris

 • salvador esparbe moreso

  hola me dic salva E. també es podia fer la estació terminal de autobusos al costat de trens . A on estaba la casa ocupa de balaguer on antigament guardavant locomotodes. alli fer una terminal de busos . o parada de busos liniea a les estaciós de trens . i a la actual estació de busos fer un parquing de gratuit o zona blava també un parada de bus de liniea

 • un observador

  En aquest nou projecte es podrà perllongar el passeig de l’estació fins el pavelló de l’antiga Impacsa i fins l’hospital?

  • Jaume Barbosa Martínez

   El pavelló es va construir en el seu moment alineat amb el passeig, en previsió del perllongament d’aquesta via.

 • Xavier

  El primer que es tindria que fer és tirar a terra l’edifici de la plaça Pau Casals , que va ser edificat ilegalment en temps del alcalde Gregori Gallego i que trenca l’avinguda Pere III per la meitat, la qual arribaria fins a la variant. Fruit d’aquesta obra ilegal en la que n’hi va haver que hi van guanyar molts diners, va ser construïda l’actual estació d’autobusos. Un nyap com una casa de pagès.

 • Jaume Barbosa Martínez

  Transformar el pas d’un tren regular cap al Pirineu en un pas de tramvia per la ciutat, ens tornarà a deixar la ciutat tallada per 80 anys més. No penso que sigui la solució, ni que tingui una solució fàcil, però si transformem en tramvia aquesta via, deixarem sacrificat definitivament el Davant Balaguer. Tot i no ser la millor opció, penso que el desviament de la via fins als límits del nostre terme , passat l’hospital Hestia és, entre les pitjors, la millor opció.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.