Tornem endarrere. Ja diuen que l’humà és l’únic animal que ensopega vint vegades amb la mateixa pedra.

Tenim uns líders polítics que no escolten ni aprenen dels científics experts per poder aturar aquesta pandèmia. Segons sembla, aviat tindrem una vacuna. Ja no cal escoltar als científics. No escolten els problemes de la població, escoltaran als savis científics.

Tan sols cal observar les mesures que adopten per parar aquesta pandèmia mundial, mesures que arruïnen a empreses i famílies senceres. Com els sectors de la restauració, de la salut i la bellesa, potser no morirem per la Covid-19 però si morirem de gana.

Donem un cop d’ull als tants per cents de contagis dintre de la restauració. Només un 3% dels contagis han sigut en bars o restaurants i 1% en centres de bellesa. Algú em pot dir on és el perill? D’acord, han de tindre horaris més restringits, però no un tancament obligatori a la nit. Si vols però, almenys deixa les hores de llum per poder treballar i tindre beneficis per fer front als deutes de cada petita empresa familiar.

De moment, a Balaguer, estem salvats. Tenim concert de Festa Major per al jovent. Estem en plena segona onada de contagis i es evidentment, es pot ajornar, però és millor celebrar els dies de Festa Major. Balaguer té un pressupost per a festes de 533.000 €. Una bona quantitat de la qual aquest any segurament no es gastarà ni la meitat. Perquè no es paga el lloguer als 62 bars i restaurants, als 7 pubs musicals i a les 14 estètiques de la ciutat? Perquè no pagar l’impost d’escombraries que han pujat o perquè no se’ls perdona l’impost de terrasses, amb el que es recapta 30.000 €? Així és com s’ajuda al teixit econòmic de la ciutat i sobretot, a les famílies d’aquest sector tan perjudicats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.