Música com a teràpia amb l’Orquestra Julià Carbonell

El taller Un matí d’orquestra forma part del projecte Apropa Cultura al que està adherit la Paeria de Balaguer.

Empoderar-se personalment a través de la utilització d’instruments o mobilitat corporal o fer treball cognitiu a través de cançons històriques són alguns dels objectius del taller Un matí d’orquestra que l’Orquestra Julià Carbonell imparteix dins del projecte Apropa Cultura al que està adherit la Paeria de Balaguer. Unes sessions que ja fa tres anys que es repeteixen a Balaguer, concretament al Teatre Municipal i que es divideixen en dues parts.

En aquest cas són alguns dels usuaris de l’associació de familiars d’ Alzheimer els que gaudeixen d’un petit concert i d’un taller que els permet connectar amb temps preterits d’una manera diferent a l’habitual.

Una experiència diferent que els usuaris valoren molt positivament.

“Un matí d’Orquestra” neix per afavorir l’accés a la cultura, concretament a la música, a aquestes persones que per les seves característiques no podrien gaudir de la programació cultural habitual de l’equipament. Els hi permet una experiència fora del seu centre, de viure la música en grup, treballant la comunicació, el records i les sensacions. Aquest és el segon taller que l’orquestra Julià Carbonell imparteix enguany a la capital de la Noguera


Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.