El Museu del Noguera presenta una exposició sobre bruixeria en el marc de la Festa Major de Balaguer

En motiu de la Festa Major de Balaguer el Museu de la Noguera va inaugurar aquest dijous al vespre l’exposició “Se’n parlave.. i n’hi havie” sobre la bruixeria a les terres de Lleida i el Pirineu. Es tracta d’una exposició itinerant organitzada i produïda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran que il·lustra els resultats d’una recerca duta a terme entre els 2015 i el 2017 que aborda la bruixeria com a fenomen social a Ponent i el Pirineu.

L’exposició combina les dues vessants que ha abordat la investigació: la històrica i la etnològica. Així, per exemple, s’hi poden escoltar diferents àudios, entre ells els de persones que han viscut el fenomen de la bruixeria en primera persona. També es poden trobar objectes que s’han utilitzat per protegir-se, com ara cremalls i amulets. S’inclouen també casos de bruixeria documentats molt propers a la ciutat de Balaguer als segles XVI i XVII en una exposició que vol reivindicar també el paper de la dona en aquella època.

Des de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran es mostren orgullosos de la tasca que realitzen per tal de promocionar la història del territori.

L’exposició compta amb material didàctic, especialment adaptat per a nens i nenes entre 5 i 14 anys que es pot emprar tant el visites escolars com en visites familiars de manera guiada o autònoma.


Informa: Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.