El Museu de la Noguera se suma al Dia Internacional dels Museus descobrint la figura de la comtessa Margarida de Montferrat

El Museu de la Noguera s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que aquest any es celebra de forma virtual, amb una píndola audiovisual de la Carme Alòs Trepat, directora del Museu de la Noguera, en què parla de la part femenina de la nostra història a través de la figura de la comtessa d’Urgell, Margarida de Montferrat.

El Dia Internacional dels Museus (DIM), es celebra cada any el 18 de maig i és el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d’activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Enguany, davant la pandèmia mundial de la COVID-19 i el confinament de la societat per prevenir l’expansió del virus, organitzacions i institucions museístiques volen ser més a prop que mai de totes i de tots i celebrar igualment el Dia Internacional dels Museus, enguany de manera virtual. Un DIM segur per a les persones, tecnològicament obert, accessible, plural i divers.

En aquest context, Catalunya s’ha sumat a la jornada internacional i apropa els museus a les cases de les ciutadanes i ciutadans. Des de la Generalitat de Catalunya s’ha volgut donar un suport excepcional a la celebració del DIM 2020, impulsant la realització d’unes iniciatives conjuntes pels museus catalans, en coordinació i amb la col·laboració d’ICOM Espanya i de la resta de les administracions titulars amb responsabilitat en la gestió de museus, i donar visibilitat a la institució museística i tota la feina que estan realitzant durant el confinament i sempre, per mantenir el contacte amb la ciutadania.

El lema del DIM 2020 és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”, un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus.

Les portes dels museus estan tancades, però obren les finestres digitals, perquè els ciutadans continuar gaudint del patrimoni museístic de Catalunya a través de la pantalla del teu ordinador o dispositiu mòbil.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.