Multa de 400 euros a l’alcalde de Torrelameu per enviar circulars propagandístiques abans de les municipals

Segons la resolució de la JEZ emesa el 26 de juny, el contingut dels fulletons que va enviar l’Ajuntament de Torrelameu vulnera ”de forma clara” la prohibició d’utilitzar expressions similars a les de les campanyes

ACN Torrelameu .- La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Balaguer ha imposat una sanció de 400 euros a l’alcalde de Torrelameu (Noguera) i president de la federació regional d’ERC a Lleida, Carles Comes, per utilitzar les circulars de l’Ajuntament per fer campanya partidista els dies previs a les eleccions municipals. La JEZ va obrir expedient sancionador per aquesta qüestió el 13 de maig per vulnerar ”el principi de neutralitat política” arran d’una denúncia de JxCat. Les circulars es van enviar entre el 4 d’abril i el 9 de maig i feien referència a qüestions com els comptes anuals, les fites aconseguides, la gestió de subvencions, l’economia municipal i el cost del servei d’escombraries.
Segons la resolució de la JEZ emesa el 26 de juny, el contingut dels fulletons que va enviar l’Ajuntament de Torrelameu vulnera ”de forma clara” la prohibició d’utilitzar expressions similars a les de les campanyes i també la neutralitat política de l’administració pública. En aquest sentit, la JEZ assenyala com a responsable dels actes a Carles Comes per la seva condició d’alcalde i per això li imposa una sanció de 400 euros. Comes té ara un mes per interposar un recurs a la Junta Electoral per mirar d’evitar la sanció.

Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.