Montgai i Butsènit d’Urgell es sumen al projecte “Un arbre per Europa’

En aquest projecte europeu tots els alcaldes i alcaldesses participants assumeixen el compromís de plantar com a mínim un arbre al seu municipi

Participants al projecte

L’Ajuntament de Montgai, s’ha sumat a la iniciativa ‘Un arbre per Europa’, que té com a principal objectiu promoure la sostenibilitat local a través dels joves i que ha sigut impulsada pel Parlament Europeu en col·laboració amb les dues escoles rurals del municipi.

En aquest projecte europeu tots els alcaldes i alcaldesses participants assumeixen el compromís de plantar com a mínim un arbre al seu municipi, visualitzant la importància del desenvolupament sostenible en l’àmbit local; i involucrar els joves en els processos de conscienciació envers la importància dels arbres per la natura.

Per aquests motius s’han plantat 4 oliveres davant del nou pavelló multifuncional i educatiu de Montgai, on han participat els nens i nenes de l’escola rural La Colomina conjuntament amb el professorat, l’alcalde del municipi, Jaume Gilabert i la regidora d’educació Elisabet Darbra.

Al nucli agregat de Butsènit, s’han planat 5 teixos a la sortida de la població direcció Agramunt, on han participat els alumnes de l’escola rural El Sió, conjuntament amb les professorat i l’alcalde pedani Jaume Escolà.

Segons Jaume Gilabert, “l’objectiu de sumar-se en aquest projecte ha estat bàsicament la conscienciació dels joves i a través d’ells fer arribar a la població en general de la importància de recuperar espais amb arbres”.

Montgai en els últims anys ha plantat diversos tipus d’arbres autòctons en llocs públics, que cada vegada més son referència de la ciutadania per passejar o fer activitats lúdiques de tot tipus.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.