El Monestir de les Avellanes posa en marxa un pla de gestió forestal als seus boscos de propietat privada pel risc d’incendi

Els treballs es centren en obrir camins, netejar el sotabosc, a aclarir l’excés de pi i treballar amb l’objectiu de poder recuperar a la llarga el bosc autòcton

Són boscos de pi blanc replantats als anys seixanta 60 sota la gestió del Ministeri d’Agricultura i que amb el temps han crescut sense control. Aquí a Os de Balaguer, com a molts indrets de Catalunya, aquests boscos s’han convertit en un greu problema i una amenaça real de risc d’incendi.

El Monestir de les Avellanes va assumir la gestió forestal d’aquests terrenys l’any 2003 i ara, per fer front al problema, han posat en marxa el segon pla de gestió forestal de la seva propietat privada. Aquest pla preveu diferents accions, la primera d’elles l’obertura de nous camins en zones fins ara inaccessibles.

Els treballs es centren doncs en netejar el sotabosc, a aclarir l’excés de pi i treballar amb l’objectiu de poder recuperar a la llarga el bosc autòcton.

El pla de gestió forestal dels boscos de la comunitat marista ha estat elaborat per enginyers forestals amb la supervisió dels experts de la Generalitat de Catalunya i preveu actuacions fins l’any 2033.  El Monestir de les Avellanes compta amb una superfície de 300 hectàrees, 200 d’elles forestals.


Informa: Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.