El Monestir de les Avellanes acull ‘Sentiment, ideari i llengua en Teresa Pàmies’

La conferència d’aquest dissabte era un encàrrec especial a l’escriptor Josep Vallverdú però per motius de salut no ha pogut ser-hi

El menjador dels monjos del Monestir de les Avellanes ha estat l’escenari de la xerrada ‘Sentiment, ideari i llengua en Teresa Pàmies’ aquest dissabte per la tarda. Es tracta d’una de les darreres activitats emmarcades en la commemoració del centenari del naixement de la periodista i escriptora balaguerina. Precisament el seu pare, Tomàs Pàmies, va ser director d’un sanatori ubicat al mateix monestir.

La conferència d’aquest dissabte era un encàrrec especial a l’escriptor Josep Vallverdú però per motius de salut no ha pogut ser-hi. Josep Camps, membre de la Càtedra Màrius Torres ha estat l’encarregat de llegir un text que el mateix escriptor havia redactat per l’ocasió com a bon coneixedor de l’obra de Pàmies.

A la recta final d’aquest any Teresa Pàmies es fa una valoració molt positiva d’un homenatge que ha estat a l’alçada de l’escriptora.

El programa d’actes continua el proper 16 de desembre amb la tertúlia literària Gent del meu exili: història contra memòria. L’exposició crònica de la República. La Balaguer de Teresa Pàmies romandrà oberta al públic al Museu de la Noguera fins a finals del mes de febrer.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.