Més de 900 alumnes de territoris Leader de Catalunya implementen el projecte Futurs Emprenedors Rurals durant aquest curs

 

Aquest curs 2019-2020 un total de 30 escoles i 910 alumnes de tot Catalunya s’han inscrit al projecte Futurs Emprenedors Rurals (FER) per fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat de 5è i 6è de primària.  Des del 2017 hi han participat més de 2.100 alumnes de tot Catalunya. A la Noguera i el Segrià hi participen un total de 171 alumnes de 6 escoles: l’escola Arrels dels Alamús, l’escola Els Planells d’Artesa de Segre, l’escola Àngel Guimerà i l’escola Vedruna de Balaguer, l’escola Alfred Potrony de Térmens i l’escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer.

FER està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord i finançat per fons FEADER i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Durant l’any 2019, per difondre el projecte se’n van fer presentacions a 11 Centres de Recursos Pedagògics, visites a escoles i un seguit de contactes per tal d’impulsar-lo a les escoles interessades a treballar les aptituds i habilitats emprenedores a les escoles.

El projecte FER es va posar en marxa per fomentar les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cicle superior d’Educació Primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius del projecte destaca despertar el talent emprenedor entre els joves, facilitar la cerca d’oportunitats i l’aprofitament de recursos oferts pel món rural, difondre la cultura emprenedora als centres educatius i incorporar valors relacionats amb l’emprenedoria, fomentar el treball en equip, el debat i les relacions, i introduir de formà bàsica la cultura financera a les escoles.

Aquest projecte juga amb els paral·lelismes entre els ruscs i les zones rurals per explicar la importància de la població rural per a la societat, com la de les abelles per a la biodiversitat. FER s’estructura en 3 blocs d’activitats. El primer, «Quina bona idea», presenta l’abella FER com a fil conductor i fa un repàs de la història d’invents, inventors i inventores, i els i les alumnes acaben entrevistant un empresari o empresària de la seva població. El segon bloc, «Els reptes de FER», es basa en els reptes que ha de superar l’abella FER per millorar la gestió del seu rusc i fer-lo viable, i l’alumne/a acaba inventant un producte o un servei i simulant la creació d’una empresa. I el tercer, “Històries d’empreses de la Catalunya rural”, on s’expliquen relats de negocis exitosos en un entorn rural. Com a novetat del curs passat, es va organitzar la Fira de Projectes FER al Consell Comarcal de la Noguera, on més de 150 alumnes van presentar un total de 33 projectes elaborats durant el curs escolar, que van ser valorats per un jurat professional. Durant la jornada es van repartir 4 mencions especials entre tots els treballs presentats a la idea més comunicativa, la més creativa, la més territorial i la més innovadora.

A més a més, el projecte FER compta amb guies metodològiques per al professorat en les quals s’expliquen els exercicis, els criteris d’avaluació i es proposen activitats complementàries. Finalment, hi ha sessions de formació de professorat i l’intercanvi d’experiències en línia entre alumnes de diferents escoles dels diferents territoris participants, en català o anglès, tot i que els materials estan disponibles en cinc idiomes (català, aranès, castellà, estonià i anglès).

Per a més informació: www.futursemprenedors.cat


Informa: Redacció Foto: CCN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.