Més de 700 signatures per sol·licitar la declaració de plaga de coloms a Balaguer

Els veïns posen a disposició dels grups municipals la informació necessària per declarar la plaga en el ple de febrer

En només quinze dies s’han recollit més de 700 signatures per tal de sol·licitar a la Paeria de Balaguer que adopti mesures immediates i declari una plaga de coloms a la ciutat, per poder sumar els esforços de totes les institucions.

Els promotors de la recollida destaquen que el resultat obtingut en només quinze dies ha superat les expectatives inicials, i és una clara manifestació del suport comunitari a controlar la població de coloms a Balaguer. El treball conjunt dels promotors amb les associacions del centre històric, i sobretot, de l’associació Comerç Balaguer Històric, també indica l’especial preocupació en la part antiga de la ciutat.

El moviment ciutadà promotor de la iniciativa ja va traslladar una proposta de moció a tots els grups municipals en el Ple de gener, i lliurarà les signatures que s’han recollit a la Paeria, amb la voluntat que en el Ple del mes de febrer s’acordi declarar la plaga de coloms a la ciutat de Balaguer i s’aprovi un Pla de quatre anys de control de la plaga, d’acord amb la normativa de benestar animal, així com es constitueixi una comissió de seguiment.

A través de grups de whatsapp, s’ha fet una crida als ciutadans a ajudar localitzant els dormidors de coloms mitjançant fotografies per precisar-ne la localització. De moment s’estima en 20 caus amb una mitjana de 500 coloms per dormidor, la qual cosa fa que la xifra estimada a la ciutat sigui de 10.000 coloms. Les fotografies amb els desperfectes ocasionats també han omplert els grups veïnals. Els promotors compartiran tota aquesta informació amb els grups municipals perquè puguin coordinar esforços per tal de controlar la plaga de coloms.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.