Més cultura popular per a les Festes del Sant Crist 2022

L’agenda d’activitats presenta novetats com el Seguici festiu, i la pregonera d’enguany serà la metgessa Anna Aran

La Paeria de Balaguer presenta avui el programa d’actes per a la celebració de les Festes del Sant Crist. Després d’uns anys condicionada per la pandèmia, la Festa Major 2022 es presenta amb algunes novetats que pretenen retornar la celebració als carrers i les places de la ciutat. Amb aquest objectiu, la Paeria ha elaborat un programa farcit d’actes i activitats per a tots els públics i totes les edats, que compta amb la tradicional ballada de gegants i capgrossos, l’ofrena floral, els balls de tarda i els concerts, la ballada de sardanes, espectacles de teatre, cinema i tot tipus d’activitats per als més petits.

Però enguany també es presenten algunes novetats com el Seguici Festiu, que tindrà lloc el dissabte dia 12, amb sortida des de la plaça del Mercadal i que recorrerà els carrers del centre històric. Al Seguici participaran els Bastoners del Casal Pere III, la colla Gegantera i Grallera, els Diables Bèsties Feréstegues i com a colla convidada el Ball de Valencians de Reus. El recorregut estarà amenitzat per la Cobla dels Ministrers de Tarragona, els Grallers els Carreter, els Grallers de Ponent, els Baladrers i els Taverners.

Una altra de les novetats serà l’estrena de l’espectacle Òrbita, a càrrec del col·lectiu Free’t, a la plaça Comtes d’Urgell. Aquest espectacle és una producció pròpia de la Paeria, en la qual l’arrel, la tradició i la cultura popular son motor creatiu des d’un punt de vista contemporani i experimental.

D’altra banda, el pregó de festes d’enguany el farà la sra. Anna Aran i Solé, metgessa de família i comunitària, i directora general del Consorci Sanitari Parc Taulí de Sabadell. El pregó tindrà lloc el dimarts dia 8 a les 20’30 h a la sala d’actes de la Casa de la Paeria i donarà el tret de sortida a les festes.

Un altre dels actes a destacar és el 60è Concurs nacional de Colles Sardanistes Trofeu Ciutat de Balaguer, amb la cobla Maricel, que tindrà lloc el diumenge 13 a les 12 h del migdia a la plaça del Mercadal.

Finalment l’espectacle de focs artificials piromusicals tancarà les Festes del Sant Crist 2022. Aquest retrà homenatge a figures desaparegudes recentment del panorama musical, com Núria Feliu, Pau Riba o Rafaella Carrà, i es farà des del marge del riu, al parc de la Transsegre.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.