Menàrguens ret homenatge a Joan Barceló i Cullerés

Aquest dissabte Menàrguens  va retre homenatge a Joan Barceló i Cullerés, en el marc de l’any Barceló, amb la descoberta d’una placa commemorativa a la façana de la casa familiar de l’escriptor, la inauguració de tres faristols amb reproduccions de quadres fets per Joan Barceló i d’un mural pintat per l’artista gràfic Swen Schmitz sobre l’obra de l’escriptor menarguí.

Durant l’acte, acompanyats per la família, hi van intervenir en la primera part Damià Barceló, germà de Joan Barceló, Jordi Pàmias, poeta, i Jordi Casals, regidor de cultura.

En el moment de la inauguració del mural van comptar amb les intervencions del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, de la vicepresidenta de l’ Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, del president del  Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa i de l’alcaldessa de Menàrguens, Anna Maria Calvís.

Posteriorment, van parlar l’artista gràfic Swen Schmitz, autor del mural, i Julián Acebrón, professor de literatura de la Universitat de Lleida.

L’acte va finalitzar amb un recital poètic sobre poemes de Joan Barceló amb les rapsodes Assun Folguera i Olga Farré acompanyades pel músic Lluc Casals a la guitarra.

Des del consistori, van destacar que l’acte d’aquest dissabte pretenia recordar i reivindicar l’obra d’aquest narrador, poeta, dramaturg i pintor que va traspassar ara fa quaranta anys.


Informa: Redacció Fotos: XXSS

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.