Menàrguens commemora el quarantè aniversari de la mort del seu escriptor il·lustre Joan Barceló i Cullerés

Menàrguens commemora el quarantè aniversari de la mort del seu escriptor il·lustre Joan Barceló i Cullerés (1955-1980) amb la celebració de l’Any Barceló. Va ser un poeta i novel·lista que va destacar en la literatura juvenil. En tant sols 5 anys, entre el 75 i el 80, va escriure tota la seva obra, molt extensa per la seva joventut. Malauradament va morir als 24 anys d’edat i va deixant molta obra inèdita que es va anar publicat en els següents anys. Durant la seva curta però intensa trajectòria va guanyar importants premis com el Premi Folch i Torres de novel·les per a nois i noies amb Que comenci la festa! Actualment és un escriptor oblidat i el seu poble vol reivindicar-lo de nou.

Els actes de l’Any Barceló donen el tret de sortida el proper dimarts 28 de gener a l’Ateneu Barcelonès en un acte on hi participen diferents institucions com el mateix Ateneu, l’Associació d’Escriptors de Llengua Catalana, La institució de les Lletres Catalanes, la Diputació de Lleida i l’IEI i l’Ajuntament de Menàrguens. Durant l’acte hi intervindran Mercè Canela i Jordi Pàmias, companys de Joan Barceló, i s’interpretarà una part de l’espectacle poètico-musical que Menàrguens prepara per al proper mes de maig com a acte central al municipi.

Al llarg del 2020 es realitzaran diverses activitats al voltant de l’Any Barceló en diferents poblacions de la demarcació de Lleida i es reeditaran algunes de les obres d’aquest escriptor de la Noguera.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.