Maria del Mar Bonet i l’InfoK, guanyadors del Premi Comte Jaume d’Urgell 2020 de Balaguer

L’acte de lliurament del premi queda ajornat a la tardor i podria quedar emmarcat dins dels actes de les Festes del Sant Crist

 

Imatge dels guanyadors del premi Comte Jaume d’Urgell 2020

La Paeria de Balaguer atorga anualment el Premi Comte Jaume d’Urgell, un premi que reconeix a persones i  entitats dels Països Catalans que per la seva força cultural, la seva original trajectòria i la gran capacitat de comunicació de la seva feina i obra, fan que siguin exemples per a fer més gran i més rica la xarxa natural i real dels països de parla catalana i dels seus ciutadans.

L’edició del 2020 s’havia de celebrar el primer cap de setmana de juny i queda ajornada a la tardor a causa de la Covid-19.  La Paeria de Balaguer indica que el lliurament del premi podria ser en el marc de les Festes del Sant Crist al novembre.

Maria del Mar Bonet és una cantant mallorquina referent de la música tradicional del mediterrani i figura destacada del moviment de la Nova Cançó catalana amb més de cinc dècades de carrera. El jurat li atorga el premi per la seva trajectòria amb una petjada musical i cultural profunda, diversa i única i pel seu compromís amb les llibertat individuals i col·lectives dels països de parla catalana. Les seves cançons i la seva música esdevenen un pont de comunicació i cultura.

El premi s’entrega ex-aequo a l’InfoK, primer i únic informatiu pensat per a nens de tot l’estat. El programa, nascut el 2001, s’emet pel canal infantil de Televisió de Catalunya Súper 3. El jurat li atorga el premi per la seva gran feina comunicativa i cultural, rigorosa, pedagògica i de servei públic, per a tots els nens dels països de parla catalana. També per demostrar que la llengua catalana pot explicar la realitat de les qüestions d’interès


Informa: Redacció / Imatge: Paeria de Balaguer

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.