L’Institut Almatà de Balaguer tanca el projecte Erasmus +

Els alumnes de 4t d’ESO han culminat el programa internacional plantant diferents espècies sostenibles a l’entrada del centre

‘Un institut comestible’, aquest és el nom del projecte internacional que un grup de 4t d’ESO de l’Institut Almatà de Balaguer ha tancat aquest final de curs, després d’estar-hi treballant durant dos anys.

Impulsat des del programa Erasmus +, el projecte va començar amb la presa de contacte que els alumnes i les coordinadores del centre van establir amb un institut francès.

Finlàndia, Itàlia, França i Amsterdam són les destinacions on han anat docents del centre per aprendre i després traslladar els coneixements a la resta de companys. Internacionalitzar l’institut, treballar la sostenibilitat i aportar nous coneixements als alumnes són els pals de paller d’aquest projecte.

D’entre tot el curs, vuit alumnes van poder marxar d’Erasmus a l’institut francès amb qui havien establert el contacte. Per ells va ser una experiència única i enriquidora que els va permetre conèixer d’aprop el sistema i funcionament de l’altre centre.

La culminació del projecte s’ha fet amb la plantada de tres espècies diferents de plantes en una jardinera de l’entrada de l’institut Almatà. Els alumnes s’han arromangat les mànigues, cavant, plantant, arreglant i regant els diferents exemplars que han portat des de França.

Es tracta també d’una ampliació del bosc comestible, una iniciativa implantada dins el marc de l’escola verda.

A més d’aquesta voluntat, per part del centre es valora molt positivament la realització de projectes com aquest.

Amb el curs gairebé acabat i els aprenentatges del projecte assimilats, el grup d’estudiants i l’equip docent tanquen amb gratitud aquest projecte d‘Un institut comestible’.


Informa: Clara Adsuar Cortés i Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.