L’Hotel Nastasi de Lleida s’ofereix com a possible hospital per a infectats de coronavirus

Salut estudia l’oferta i confirmarà properament com alliberarà llits dels centres públics de la demarcació

Pla general on es pot veure l’Hotel Nastasi de Lleida. (Horitzontal)

L’Hotel Nastasi de Lleida s’ha ofert com a hospital per a aquells infectats de coronavirus que ja estan en la fase final abans de superar el covid-19. Així ho ha explicat el seu director, Rubén Lladonosa, que ha recordat que ja van contactar amb Salut fa quinze dies per plantejar-ho també amb la possibilitat d’acollir personal sanitari que no té allotjament a la ciutat o familiars dels malalts. El Departament de Salut ha confirmat que estan estudiant on ubicar un hospital temporal en un hotel de la ciutat però que la decisió definitiva del lloc es comunicarà en les properes hores o divendres. El Nastasi compta amb una vuitantena d’habitacions però hauran de ser els tècnics de Salut els qui determinin la capacitat total per acollir malalts.
Quan les autoritats van obligar a tancar els establiments hotelers per la crisi del coronavirus, els responsables de l’Hotel Nastasi ja van oferir a Salut el seu establiment per si fes falta acollir sanitaris, familiars o malalts ja recuperats que encara havien de passar uns dies en quarantena. Amb més de 300 casos de covid-19 i una vintena de morts a la demarcació de Lleida, els centres hospitalaris públics comencen a estar sobresaturats i Salut ja ha començat a estudiar aquesta possibilitat. De moment ja s’han derivat alguns malalts des de l’Hospital Arnau de Vilanova i el Santa Maria cap a clíniques privades com la Perpetuo Socorro o la Montserrat, totes dues a la capital del Segrià.

El director de l’Hotel Nastasi ha assegurat que quan Salut els confirmi que necessiten les seves instal·lacions aniran “tot el ràpid que puguem” per ajudar a habilitar-les com a hospital. En qualsevol cas, ha assenyalat que primer haurien de visitar l’hotel tècnics de Salut per avaluar les possibilitats. L’establiment compta amb una vuitantena d’habitacions però potser no totes podrien acollir persones infectades amb el coronavirus.

L’Hotel Nastasi té quatre estrelles i és el que es troba més a prop de l’Hospital Arnau de Vilanova. Està situat a l’avinguda Rovira Roure, que enllaça amb l’N-240 que va cap a l’autovia A-22 cap a Osca.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.