L’Harpia baixa del Castell Formós i dansa el ‘Ball del Salt’

Balaguer celebra el seu passat medieval amb el seguici de la comitiva i els Comptes d’Urgell pels carrers de la ciutat

Aquest dissabte, en l’equador de la Festa Medieval, s’ha fet la Baixada de l’Harpia des del Castell Formós, pel carrer Torrent, fins a la plaça del Pou amb la rebuda del govern de ciutat.

El seguici ha fet un recorregut, entremig de les torxes dels ‘Diables Bèsties Feréstegues’ que ha portat la comitiva fins arribar a la plaça del Museu, on els gegants Yussuf al-Muzzafar i d’Arsenda de Mormur han fet el ball de benvinguda, acompanyats de diferents grups teatrals de la ciutat.

En acabar els parlaments de la Comtessa Isabel d’Aragó, s’ha donat el tret d’inici al ‘Ball del Salt de l’Harpia’, una dansa participativa que, com el seu nom indica, convida el públic a saltar al ritme de la música medieval, finalment, també s’ha fet el ‘Ball de foc’ l’Harpia.

Amb la Baixada de l’Harpia, Balaguer celebra el seu passat històric i posa en valor les cultures, l’art, la història i la tradició que han travessat els seus carrers i places, i que avui son llegat del seu present.

La fira medieval continua aquest diumenge amb més espectacles, cercaviles, tallers i el tancament de la festivitat, al vespre, amb el tradicional ‘Ball de lluïment’ de l’Harpia.


Informa: Clara Adsuar Cortés

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.